Celsius menee konkurssiin

Celsius menee konkurssiin

Kuukauden kestäneiden mahdollisten valtapelien jälkeen Celsius, vaikeuksiin joutunut kryptotuottoalusta, on vihdoin hakenut konkurssia. Tämä antaa yritykselle aikaa vakauttaa liiketoiminta ja mahdollistaa täydellisen uudelleenjärjestelyprosessin toteuttamisen.

Celsius antoi myöhään eilen lausunnon, jossa se kertoi, että sillä on 167 miljoonaa dollaria käteistä, jolla se voi jatkaa toimintaansa ja maksaa työntekijöilleen. Tilalle on nimitetty uudet johtajat David Barse ja Alan Carr, ja Kirkland & Ellis toimii oikeudellisena neuvonantajana.

Yhtiö sanoi lausunnossaan:

”Tämänpäiväinen hakemus on seurausta Celsiuksen viime kuussa tekemästä vaikeasta mutta välttämättömästä päätöksestä keskeyttää nostot, ja siirrot alustallaan liiketoiminnan vakauttamiseksi ja asiakkaidensa suojelemiseksi.”

Celsiuksen toimitusjohtaja ja toinen perustaja Alex Mashinskya siteerattiin seuraavasti:

”Tämä on oikea päätös yhteisömme ja yrityksemme kannalta. Meillä on vahva ja kokenut tiimi, joka johtaa Celsiusta tämän prosessin läpi. Olen varma, että kun katsomme Celsiuksen historiaa taaksepäin, näemme tämän ratkaisevana hetkenä, jolloin päättäväinen ja luottavainen toiminta palveli yhteisöä ja vahvisti yrityksen tulevaisuutta.”

Mashinskylle esitettäisiin todennäköisesti paljon kysymyksiä siitä, miten hän antoi tämän suositun yrityksen päätyä tähän tilanteeseen, mutta ehkä salassapitosopimukset estävät häntä kertomasta omaa puoliaan tarinasta.

Ainakin konkurssi-hakemus mahdollistaa nyt Celsiuksen todellisen aseman täydellisen selvittämisen ja paljastaa varmasti sen taloudellisen aukon koko koon, joka on saanut yhtiön hakeutumaan konkurssiin.

Kysymys on nyt siitä, kuinka paljon sijoittajille jää heidän talletuksistaan jäljelle menettelyn päätteeksi. Toukokuun puolivälissä yhtiö ilmoitti, että sillä oli yli 11 miljardia dollaria varoja, mutta huono riskienhallinta, kun se yritti epätoivoisesti etsiä lisää tuottoa, on merkinnyt sitä, että ehkä suuri osa tästä luvusta olisi todennäköisesti kadonnut.

Celsiuksen konkurssin laajempi vaikutus on kuitenkin se, että luottamus on vahingoittunut, ehkä jopa peruuttamattomasti, ja unelma, jota Mashinsky vaalii kiihkeän sijoittajayhteisönsä keskuudessa, on luultavasti tuhoutunut täysin.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/07/celsius-goes-bankrupt-dreams-shattered-for-nearly-two-million-investors