Celsius jatkaa maksukyvyn kanssa kamppailua

Celsius jatkaa maksukyvyn kanssa kamppailua

Kryptolainausalusta Celsius yrittää kaikkensa, mukaan lukien yrityksen rakenneuudistuksen, pysyäkseen maksukykyisenä sen jälkeen, kun se päätti keskeyttää nostot.

Voiko Celsius enää pelastua?

Celsiuksen toimet keskeyttää nostot on tuonut yhtiölle harmaita hiuksia, kun useat johtavat kolikot romahtivat jo ennestään epävakailla markkinoilla. Nyt yhtiö tutkii kaikkia vaihtoehtoja pysyäkseen maksukykyisenä. Kryptotutkimusyritys Kaiko tunnusti Celsiuksen epäonneksi yhdistelmän huonoa riskienhallintaa, laskusuuntaisia markkinaolosuhteita ja sen riippuvuutta sen Staked Ether (stETH) -omistuksista. Kaikon johtava talousanalyytikko Conor Ryder uskoo, että Celsiuksen on käytettävä merkittäviä stETH-omistuksiaan vakuudeksi pörssin ulkopuolisessa sopimuksessa, jotta se voisi jotenkin hallita likviditeettiä.

”Vaikka ne selviytyisivät tästä, en näe, miten kukaan voi luottaa Celsiuksen kaltaisiin yhtiöihin, että ne pitävät omaisuutensa turvassa jatkossa… ehkä muutaman vuoden kuluttua voimme katsoa tätä takaisin vedenjakajana hajautetun rahoituksen käyttöönotolle, mutta se on luultavasti vain optimisti minussa.”

Kaikon johtava talousanalyytikko Conor Ryder

Miten stETH vei Celsiuksen vaikeuksiin

Vaikka yritys on menettänyt paljon varoja Terra (LUNA) -romahduksessa ja BadgerDAO-hakkeroinnissa, stETH-tokenia pidetään ensisijaisesti vastuussa sen maksukykyongelmista.

Lido loi tokenin, jotta se olisi sidottu ETH:hon ja lunastettavissa yksi yhteen -yhtälöllä lohkoketjun päivitysten jälkeen. Kun stETH:n hinta kuitenkin siirtyi pois ETH:sta, Celsius joutui jäädyttämään nostot likviditeetin puutteen vuoksi. Nyt alustalla on noin 500 miljoonaa dollaria loukussa stETH:ssa, jota he eivät voi myydä irtomyynnissä tuhoamatta hintaa täysin.

Kestämättömän liiketoimintamallin rakenneuudistus

Näyttää siltä, että Celsius tutkii kaikkia mahdollisia keinoja päästäkseen ulos tilanteesta ja jopa neuvottelee sijoittajiensa kanssa. Sijoittajilta saadut rahoitusneuvot saivat yrityksen ryhtymään täydelliseen taloudelliseen uudelleenjärjestelyyn, jota varten se on palkannut lakimiesryhmän asianajotoimisto Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP:stä.

Tämän kryptolainausalustan korkea tuottoprosentti (jopa 18,63 % APY) on aina herättänyt kulmakarvoja. Yhtiöllä oli jossain vaiheessa noin 11,8 miljardia dollaria asiakasvaroja ja yhteensä 8,2 miljardia dollaria lainoja. Myös sen kokonaiskäyttäjämäärä oli lähes 1,8 miljoonaa. Luonnollisesti huoli sen liiketoiminnan kestävyystasoista on nyt saanut oikeutuksen, varsinkin kun yritys suunnittelee koko liiketoimintamallinsa uudelleenjärjestelyä.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/06/celsius-continues-to-struggle-with-solvency