Cardano koki lyhyen katkoksen

Cardano koki lyhyen katkoksen

Cardano-verkossa oli sunnuntaina lyhyt katkos lohkojen 8300569 ja 8300570 välillä. Katkos vaikutti yli 50 prosenttiin verkosta.

Verkko toipui kuitenkin nopeasti, ja ongelma ratkaistiin automaattisesti, minkä ansiosta verkko oli taas verkossa muutamassa minuutissa.

Cardanon lyhyt katkos

Cardano-verkko kärsi sunnuntaina lyhyestä katkoksesta, joka vaikutti yli 50 prosenttiin verkon solmuista. Katkos ei kuitenkaan aiheuttanut juurikaan häiriöitä, ja se korjattiin automaattisesti muutamassa minuutissa. Rick McCracken, Cardanon staking-työkaluja rakentava kehittäjä, keskusteli asiasta ja vakuutti yhteisölle, että koko verkko ei kärsinyt. Hän kertoi katkoksen syyksi ”anomalian”, joka aiheutti sen, että yli 50 prosenttia solmuista irrottautui verkosta ja käynnistyi uudelleen. Katkoksen syytä ei kuitenkaan ole vielä selvitetty.

Useat kehittäjät merkitsivät ongelman GitHubiin ja totesivat, että lohkojen tuotantoon vaikutti muutaman minuutin ajan. He kuitenkin lisäsivät, että kaikki solmut katkaisivat yhteyden ja käynnistyivät uudelleen automaattisesti. McCracken twiittasi,

”Oli lyhyt ajanjakso, jolloin toiminta heikkeni. Useimmat solmut, joihin vaikutus kohdistui, olivat toipuneet automaattisesti. Verkon uudelleenkäynnistystä ei tarvittu.”

Ohimenevä poikkeama

Cardanon lohkoketjun takana olevan Input Output Globalin Telegram SPO paljasti, että katkos näytti johtuneen ohimenevästä poikkeamasta.

”Tämän näyttää laukaisseen ohimenevä anomalia, joka aiheutti solmun jommankumman kahdesta reaktiosta; jotkut katkaisivat yhteyden vertaisverkkoon ja toiset heittivät poikkeuksen ja käynnistettiin uudelleen. Tällaiset ohimenevät ongelmat (vaikka ne vaikuttaisivat kaikkiin solmuihin) otettiin huomioon Cardanon solmun ja konsensuksen suunnittelussa. Järjestelmät käyttäytyivät täsmälleen odotetusti.”

Input Output Global totesi myös, että katkoksen vaikutus oli vähäinen, sillä se vaikutti vain rele- ja lohkoja tuottaviin solmuihin. Se totesi, että Edge-solmut näyttivät toimivan odotetusti.

Katkokset muissa verkoissa

Lohkoketjusolmuja on ollut useita kertoja offline-tilassa myös muissa verkoissa. Merkittävin esimerkki on Solana, joka on kärsinyt huomattavasta määrästä katkoksia viime aikoina. Yksi tällainen katkos vei verkon yli seitsemäksi tunniksi. Toisessa tällaisessa tapauksessa Solana-verkko jouduttiin käynnistämään uudelleen verkon pysähtymisen vuoksi. Solmun tai useiden solmujen vikaantumiseen voi olla useita syitä, jotka vaihtelevat verkon toiminnan ja tapahtumien ylikuormituksesta virheelliseen koodiin.

Tällaisten vikojen nopea korjaaminen viittaa verkon vankkoihin perustekijöihin, kuten Cardanon käyttökatkoksen yhteydessä tapahtui. Nopea korjaus sai useat Cardano-yhteisön jäsenet korostamaan lohkoketjun kestävyyttä ja mainitsivat sen yhtenä syynä siihen, että Cardanon lohkoketju on parempi kuin Solana, joka oli kohdannut useita katkoksia vuonna 2022.

Kestävä verkko

Tätä näkemystä toisti SundaeSwapin teknologiajohtaja Pi Lanningham, joka twiittasi,

”Todellinen viesti minulle on se, kuinka vaikuttavan joustava Cardano-verkko on. Jokin kaatoi ~60 % solmuista, ja verkko toipui muutamassa minuutissa ja jatkoi lohkojen tuottamista koko ajan.”

SundaeSwap on Cardanon käyttämä hajautettu pörssi (DEX) ja automatisoitu likviditeetin tarjoamisen protokolla.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2023/01/cardano-network-back-online-after-brief-node-outage