Bitcoin SV kärsii jälleen 51% hyökkäyksestä

Bitcoin SV kärsii jälleen 51% hyökkäyksestä

Bitcoin SV on jälleen uutisissa, ja täysin vääristä syistä. Bitcoin SV -lohkoketju on juuri joutunut jälleen uuden 51 prosentin hyökkäyksen kohteeksi, mikä on heikentänyt sen mainetta kryptoyhteisössä entisestään. Hyökkäys on toinen kuukauden sisällä edellisen hyökkäyksen jälkeen, jonka orkestroi ZuluPool.

Bitcoin SV luotiin Craig Wrightin ja Calvin Ayren edistämästä Bitcoin Cash -lohkoketjun hard forkista.


Hyökkäyksen yksityiskohdat

Hyökkäyksen yksityiskohdat jakoi kryptoyhteisön kanssa Lucas Nuzzi, joka on aktiivinen jäsen Crypto Twitterissä ja osa CoinMetrics-tietoanalyysialustaa. Nuzzin mukaan hyökkäys alkoi 3. elokuuta 2021, kun ryhmä louhijoita aloitti ketjun uudelleenjärjestelyn. Louhijat päätyivät luomaan kolme eri versiota lohkoketjusta, ja kaikkia kolmea ketjua louhittiin samanaikaisesti eri louhintapooleissa.Nuzzi totesi Twitterissä”

”Eilisen hyökkäysyrityksen jälkeen tänään klo 11:46 päästettiin irti vakava hashing-teho, ja hyökkääjät onnistuivat. Yli tusinaa lohkoa reorgdataan & jopa 3 versiota ketjusta louhitaan samanaikaisesti eri poolien välillä.””

Hyökkäyksen jälkiseuraukset

On selvää, että hyökkäyksellä oli vakavia seurauksia Bitcoin SV:lle ja sillä oli valtava vaikutus sen hintaan. Kryptovaluutta oli jo ennestään menossa läpi laskusuhdanteen, mutta hinta näytti putoavan jyrkänteeltä uutiset hyökkäyksestä.

Kolikko menetti lähes 7 % arvostaan ja saavutti alimmillaan 133,83 dollarin hinnan. Se teki kuitenkin pienen elpymisen ja nousi 137 dollariin.

Yhteisö reagoi

Kryptovaluuttayhteisö ei pidä Bitcoin SV:tä kovinkaan suuressa arvossa, lähinnä sen promoottorin Craig Wrightin ansiosta, joka on jatkuvasti väittänyt olevansa Satoshi Nakamoto. Ensimmäisten reagoijien joukossa oli bitcoin.org-sivuston pseudonyymi webmaster, joka pilkkasi Bitcoin SV:n promoottoreita heidän 51 prosentin hyökkäyksen käsittelystään ja korosti projektin suurta keskittämistä.

Muut yhteisön jäsenet huomauttivat, että kiinnostus kryptovaluuttaa kohtaan oli laskenut merkittävästi sen ensimmäisen puolittumisen jälkeen, ja kryptovaluutan parissa työskentelee enää vain pieni määrä louhijoita. Toiset reaktiot puolestaan pilkkasivat suoraan Bitcoin SV:tä ja sen promoottoreita.

Mikä on 51 prosentin hyökkäys?

51 prosentin hyökkäys tapahtuu, kun ryhmä louhijoita tai yksi louhija onnistuu ottamaan haltuunsa 51 prosenttia lohkoketjun hash-asteesta. Tämä antaa louhijoille vallan päättää, mitkä lohkot lisätään ketjuun ja mitkä eivät.

Tämäntyyppiset hyökkäykset ovat yleisiä pienemmissä ketjuissa, joissa on vähemmän louhijoita, eivätkä ne yleensä ole ihanteellisia. Bitcoin Cash- ja Ethereum Classic -ketjut ovat kuitenkin joutuneet myös 51 prosentin hyökkäysten kohteeksi eri aikoina.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/bitcoin-sv-51-percent-attack