Bitcoin louhinta toipuu myrskyn jäljiltä

Bitcoin louhinta toipuu myrskyn jäljiltä

Bitcoinin verkon hashrate on palautunut lähes 40 prosentin pudotuksen jälkeen 170,60 EH/s:iin ja noussut 241,29 EH/s:iin. Hash-nopeus oli laskenut viikoittaisesta 276,40 EH/s huippulukemasta.

Pudotuksen syynä olivat Yhdysvalloissa vallitsevat hyytävät lämpötilat, jotka rasittivat maan sähköverkkoa.

Joulun kylmyys rampautti Bitcoin louhinnan

Joulua edeltävällä viikolla hirvittävä myrsky aiheutti tuhoa, kun arktinen kylmyys pyyhkäisi yli Yhdysvaltojen, rampautti energiaverkon ja jätti miljoonat ihmiset ilman sähköä. Pakkanen vaati myös 28 ihmishenkeä. Myös Bitcoin-louhintatoiminta kärsi pahasti, ja energiaverkko oli tiukilla. Raporttien mukaan Teksasissa toimivat Bitcoin-louhijat, jotka tuottavat merkittävän osan maan hash-asteesta, lopettivat vapaaehtoisesti toimintansa ja antoivat sähköä takaisin verkkoon, jolloin asukkaat pystyivät pitämään kotinsa lämpiminä.

Louhintatoiminnan aiheuttama häiriö vaikutti merkittävästi Bitcoinin hashrateen. Tyypillisesti hash-nopeus pysyttelee 225 ja 300 ekshashin välillä sekunnissa (EH/s). Joulukuun 25. päivänä tämä luku putosi 170,60 EH/s:aan. Hashrate nousi kuitenkin 241,29 EH/s:iin CoinWarzin hash rate -louhintalaskurin keräämien tietojen mukaan.

Yhteisö keskustelee pudotuksen syystä

Bitcoinin hash rate lasketaan mittaamalla Bitcoin-louhijoiden tuottamia hasheja, kun he ratkaisevat seuraavaa lohkoa. Hash ratea pidetään keskeisenä mittarina Bitcoin-verkon turvallisuuden arvioinnissa. Hash-asteen lasku sai FutureBitin perustaja John Stefanopin antamaan kiistanalaisen lausunnon, jossa hän syytti erittäin keskitettyjä kaivosoperaatioita Teksasissa siitä, että ne kytkeytyivät pois päältä samaan aikaan pudotuksesta. Stefanop totesi,

”Muutama suuri louhija Teksasissa vaikuttaa koko verkkoon 33 %:n verran… kaikkien transaktiot vahvistetaan nyt 30 % hitaammin, koska hash-nopeus ei ole tarpeeksi hajautettu. Jos hash rate jakautuisi tasaisesti ympäri maailmaa kymmenien miljoonien pienten louhijoiden toimesta muutaman kymmenen massiivisen kaivoksen sijaan, tämä tapahtuma ei olisi edes rekisteröitynyt verkkoon.”

Bitcoin-härkä Dan Held kuitenkin vastusti väitettä ja totesi, että sääilmiöt ja niiden vaikutus toimintaan eivät vastaa keskitettyä toimintaa tai omistusta.

Bitcoin verkko jatkaa toimintaa ongelmista huolimatta

Säästä ja sen aiheuttamista lukuisista ongelmista huolimatta Bitcoin-verkko jatkoi toimintaansa normaalisti. Tämän huomautti Bitcoin-louhinnan etujärjestön Satoshi Action Fundin toimitusjohtaja Dennis Porter Twitter-viestissään. Porter totesi,

”Yli 30 prosenttia #Bitcoinin hash-asteesta on mennyt offline-tilaan Teksasin äärimmäisten sääolosuhteiden vuoksi, ja silti maailmanlaajuinen #Bitcoin-verkko toimii edelleen täydellisesti. Kuvittele nyt, jos Amazon tai Google yrittäisi sammuttaa 1/3 datakeskuksistaan.”

Bitcoin louhinta kasvaa jatkuvasti

Tällä hetkellä Yhdysvallat on suurin Bitcoinin hash-nopeuden ylläpitäjä. Cambridgen sähkönkulutusindeksin mukaan Yhdysvaltojen osuus kuukausittaisesta hash-kurssin osuudesta on tällä hetkellä yli 37 prosenttia. Kaikissa Bitcoin-louhinnan tärkeimmissä osavaltioissa, Georgiassa, Kentuckyssa, New Yorkissa ja Texasissa, oli merkittäviä sähkökatkoksia massiivisen lumimyrskyn vuoksi.

Erityisesti Texasissa on viime kuukausina ollut merkittävä Bitcoin-louhintabuumi suotuisten säädösten ansiosta. Tämä on johtanut siihen, että jotkut suurimmista louhintayhtiöistä ovat perustaneet toimintoja osavaltioon. Näihin kuuluvat Argo, Rion blockchain, Bitdeer, Compute North, core Scientific ja Genesis Digital Assets.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat kuitenkin osaltaan lisänneet louhintayhtiöiden päänvaivojen listaa. Meneillään olevat karhumarkkinat ovat johtaneet siihen, että louhintayhtiöille on kertynyt velkaa 4 miljardin dollarin edestä. Lisäksi useat merkittävät yhdysvaltalaiset louhintayhtiöt ovat hiljattain hakeneet konkurssia. Viimeaikaisilla tapahtumilla ei kuitenkaan näytä toistaiseksi olleen vaikutusta Bitcoinin hintaan.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/12/bitcoin-hashrate-recovers-after-big-chill-cripples-mining