Bitcoin ETF:n hyväksyntä etenee

Bitcoin ETF:n hyväksyntä etenee

Rahoitusalan jättiläiset, jotka pyrkivät saamaan hyväksynnän kaikkien aikojen ensimmäiselle spot Bitcoin ETF:lle, tapasivat Securities and Exchange Commissionin jatkokeskustelujen merkeissä.

Tätä pidetään optimistisena merkkinä siitä, että virasto valmistautuu tekemään päätöksen spot Bitcoin ETF:stä ennen tammikuun 10. päivän 2024 määräaikaa.

BlackRock, Grayscale, Fidelity, Franklin Templeton tapaavat SEC:n

Useissa raporteissa on väitetty, että neljä spot Bitcoin ETF -hyväksyntää hakenutta yhteisöä tapasi muutaman päivän sisällä Securities and Exchange Commissionin kanssa hakemustensa osalta.

ETF-analyytikko James Seyffart vahvisti kehityksen ja totesi, että BlackRock, maailman suurin omaisuudenhoitaja, tapasi eilen Securities and Exchange Commissionin virkamiehet. Tämä oli BlackRockin kolmas tapaaminen SEC:n virkamiesten kanssa yhtä monen viikon aikana. Viimeisimmässä tapaamisessa keskusteltiin sääntömuutosehdotuksesta iShares Bitcoin Trustin listaamiseksi.

Seyffart vahvisti myös, että Fidelity ja Franklin Templeton tapasivat myös sääntelyviranomaisia viime viikolla, kun taas Grayscale Investmentsillä oli oma tapaamisensa SEC:n kanssa viikkoa aiemmin.

Seyffart totesi, että SEC:n kaupankäynti- ja markkinaosaston ja yritysrahoitusosaston edustajat osallistuivat kuhunkin tapaamiseen yritysten kanssa.

”Ei mitään mullistavaa raportoitavaa, mutta 4 eri liikkeeseenlaskijaa on tavannut SEC:n kanssa koskien #Bitcoin ETF -ilmoituksiaan viime päivinä. @BlackRock tapasi heidät eilen kolmannen kerran yhtä monen viikon aikana. Kun taas @Grayscale, Franklin ja @Fidelity olivat kukin tapaamisia viime viikolla.”

ETF-analyytikko James Seyffart

Nähtäväksi jää, kutsuuko Securities and Exchange Commission loputkin hakijat kokoukseen, kun tammikuun 10. päivän määräaika lähestyy. Raporttien mukaan SEC voisi antaa hyväksymistä puoltavan päätöksen tammikuun 6.-10. päivän välisenä aikana.

13 yritystä odottaa hyväksyntää

Analyytikot ovat ennustaneet, että Yhdysvaltain arvopaperikomissio voisi mahdollisesti hyväksyä useita ETF-hakemuksia kerralla, jotta yksittäinen yritys ei saisi etumatkaa. SEC tutkii parhaillaan kasvavaa listaa hakemuksia, joita ovat jättäneet muun muassa BlackRock, Fidelity, Grayscale ja monet muut. Tämän vuoksi odotetaan, että sääntelyelin mahdollisesti hyväksyy hakemuksen pian.

Näköpiirissä oleva Bitcoin-ETF:n paikan päällä tapahtuvan hyväksymisen mahdollisuus on jo piristänyt tunnelmaa markkinoilla, ja tärkeimpien kryptovaluuttojen hinnat ovat nousussa. Bitcoinin (BTC) hinta nousi hiljattain yli 44 000 dollarin rajan, mihin vaikutti myönteinen markkinatunnelma Bitcoin ETF:n spot-hyväksynnästä. Kryptovaluutta käy tällä hetkellä kauppaa noin 41 200 dollarin tasolla.

Tällä hetkellä 13 eri yritystä odottaa Security and Exchange Commissionin päätöstä ehdotetuista Bitcoin-ETF-rahastoista. Toistaiseksi SEC on toistuvasti lykännyt tai hylännyt spot Bitcoin ETF:ää koskevia päätöksiä vedoten useisiin syihin. SEC:n ja ETF:n hakijoiden viimeaikaiset tapaamiset osoittavat kuitenkin, että virasto voi vihdoin näyttää vihreää valoa Bitcoin-ETF:lle Yhdysvalloissa.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2023/12/blackrock-and-sec-meet-to-discuss-spot-bitcoin-etf