Australian ministeri tukee kryptovaluuttaa sääntelyviranomaisten varoituksista huolimatta

Australian ministeri tukee kryptovaluuttaa sääntelyviranomaisten varoituksista huolimatta

Australian rahoituspalveluministeri Jane Hume on puhunut julkisesti kryptovaluutan puolesta ja väittänyt, että se ei ole vain ohimenevä ”villitys” ja että se on tullut jäädäkseen.

Askella varoen, mutta älä peläten, toteaa Rahoituspalveluministeri

Maanantaina Australian Financial Review -huippukokouksessa pitämässään puheessa Hume kritisoi kryptovaluutan vastaisen pelon lisääntymistä hallituksessa ja väitti, että ilmiö ”ei ole katoamassa lähiaikoina” hallituksen kannanotosta huolimatta. Hän kannatti varovaista askeltamista, mutta varoitti myös liiallisesta pelosta, sillä hän uskoo teknologian olevan samanlainen kuin aiemmatkin alan vallankumoukselliset teknologiat – Esimerkiksi iPhone. Hänen puheessaan huomautettiin myös, että kryptovaluuttojen vastustaminen on nykyään verrattavissa vastustukseen, jota iPhonen tai internetin kaltaiset mullistavat teknologiat ovat kohdanneet. Hän totesi,

Älkää olko se henkilö, joka luuli, ettei iPhone koskaan menestyisi, koska ihmiset haluavat pitää musiikkinsa ja puhelimensa erillisissä laitteissa. Älkää olko se henkilö, joka vuonna 1995 sanoi, että internet oli vain nörttien ja rikollisten paikka eikä siitä koskaan tulisi valtavirtaa. Älkää myöskään olko se henkilö, joka väitti, että sähköposti oli ohimenevä villitys.

Australian rahoituspalveluministeri Jane Hume

Hume puhui puheessaan lohkoketjuteknologian tukeman hajautetun rahoituksen tarjoamista uskomattomista mahdollisuuksista. Hän varoitti myös, että liiallinen pelokkuus tätä uutta teknologiaa kohtaan voi johtaa siihen, että Australia jää kryptokilpailussa ja maailmanlaajuisessa rahoitusvallankumouksessa jälkeen.

RBA:n virkamies ennustaa massiivista markkinakriisiä.

Humen kryptomyönteinen puhe tulee vain muutama päivä sen jälkeen, kun Australian keskuspankin (RBA) virkamies ennusti kryptomarkkinoiden valtavaa romahdusta. RBA:n maksupolitiikasta vastaava johtaja Tony Richards ilmoitti Australian yritysrahoitusyhdistykselle, että kryptovaluuttojen ympärillä vallitseva ”nykyinen kiihko” ei välttämättä jatku tulevaisuudessa, sillä hän ennusti markkinoiden romahdusta 2,6 biljoonan dollarin suuruiseksi. Hän kommentoi,

Kotitaloudet eivät ehkä ole enää niin riippuvaisia villityksistä ja pelosta jäädä paitsi, ja ne saattavat alkaa kiinnittää enemmän huomiota monissa valtioissa annettuihin arvopaperivalvojien ja kuluttajansuojaviranomaisten varoituksiin riskeistä, joita liittyy sijoittamiseen asiaan vailla ei ole liikkeeseenlaskijaa tai taustatukea, ja jonka arvo on hyvin epävarma.

Tony Richards

Lisäksi Richards toi esiin myös muita kryptoalasta johtuvia ongelmia, kuten suuren energiankulutuksen, anonymiteettiin liittyvät vero- ja turvallisuusongelmat sekä kryptoalan ja perinteisen finanssisektorin väliset on- ja off-rampit. Richardsin mukaan vahvojen sääntelypuitteiden luominen stablecoineille voisi johtaa kryptomarkkinoiden romahdukseen. Richards totesi myös, ettei hän usko senaatin raportin paikkansapitävyyteen, jossa arvioitiin, että noin 17 prosentilla australialaisista oli kryptovaroja.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/11/australian-minister-backs-cryptocurrency-amid-regulator-warnings