Arizona harkitsee Bitcoinin lisäämistä lailliseksi maksuvälineeksi

Arizona harkitsee Bitcoinin lisäämistä lailliseksi maksuvälineeksi

Arizonan osavaltion senaattori Wendy Rogers esitteli kaksi lakiesitystä, joiden tarkoituksena on tehdä Bitcoinista laillinen maksuväline osavaltiossa ja sallia osavaltion virastojen hyväksyä Bitcoin.

Senaattori Wendy Rogers esitteli joukon lakiesityksiä, joilla Bitcoinista tehtäisiin Arizonassa laillinen maksuväline, ja yhden, joka antaisi Arizonan osavaltion virastoille mahdollisuuden hyväksyä Bitcoinia. Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi osavaltiossa tekevän lakiehdotuksen tavoitteena on, että Bitcoin tunnustetaan Arizonassa lailliseksi valuuttamuodoksi, mikä tarkoittaa, että yksityishenkilöt ja yhteisöt voivat käyttää sitä velkojen, verojen ja muiden taloudellisten velvoitteiden maksamiseen. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa sitä, että kaikki nykyisin Yhdysvaltain dollareilla suoritettavat liiketoimet voitaisiin tehdä Bitcoinilla, ja se antaisi yrityksille ja yksityishenkilöille mahdollisuuden käyttää valuuttaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Kaksi Bitcoinia tukevaa lakiesitystä

Bitcoinia laillisena maksuvälineenä koskevassa lakiehdotuksessa mainitaan nimenomaan Bitcoin yksin ja määritellään se seuraavasti:

Hajautettu, vertaisverkkoon perustuva digitaalinen valuutta, jossa transaktiot kirjataan Bitcoin-lohkoketjuun ja uudet rahayksiköt luodaan matemaattisten ongelmien laskennallisella ratkaisulla ja joka toimii keskuspankista riippumatta.

Toinen lakiehdotus, joka koskee valtion hyväksyntää, vaikuttaa laajemmalta, eikä siinä mainita vain Bitcoinia valuuttana, jonka valtion virastot voisivat hyväksyä, vaan viitataan ”kryptovaluuttoihin”. Lakiehdotuksessa todetaan:

Osavaltion virasto voi tehdä sopimuksen kryptovaluutan liikkeeseenlaskijan kanssa tarjotakseen menetelmän, jolla voidaan hyväksyä kryptovaluutta maksutapana sakkojen, siviilioikeudellisten rangaistusten tai muiden rangaistusten, vuokrien, taksojen, verojen, maksujen, palkkioiden, maksujen, tulojen, taloudellisten velvoitteiden ja erityisten arvioiden maksamiseksi minkä tahansa kyseiselle virastolle tai tälle osavaltiolle maksettavan määrän maksamiseksi.

Rogers jatkaa Bitcoinin hyväksymisen edistämistä

Senaattori Rogers on aiemmin esittänyt lakiehdotuksen, jossa ehdotetaan Bitcoinin tekemistä lailliseksi maksuvälineeksi Arizonassa. Tammikuussa 2022 esitetty lakiesitys ei toteutunut. Rogers, senaattorikollegat Sonny Borelli ja Justine Wadsack esittivät hiljattain uuden lainsäädännön, jonka mukaan äänestäjät voivat päättää vuonna 2024, pitäisikö virtuaalivaluutat luokitella verovapaaksi omaisuudeksi. Arizonassa nykyisellään kaikki julkiset velat, tietyt kotitaloustavarat ja kaikki liittovaltion, osavaltion, piirikunnan ja kunnan omaisuus ovat verovapaita.

Market Watchin raporttien mukaan Rogerin verolakiehdotuksessa virtuaalivaluutat määritellään rahakkeiksi, jotka eivät edusta Yhdysvaltain dollaria tai ulkomaista valuuttaa, eikä se ole Arizonan ensimmäinen lakiehdotus, joka koskee kryptoveroja. Vuonna 2018 ehdotettiin lakiehdotusta, joka antaisi Arizonan asukkaille mahdollisuuden maksaa veroja kryptovaluutoilla, mutta lakiehdotus hylättiin lopulta toukokuussa 2018.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2023/01/arizona-senator-introduces-bill-to-make-bitcoin-legal-tender