Arbitrumin käyttökatkon taustalla laitteistovika

Arbitrumin käyttökatkon taustalla laitteistovika

Ethereum Layer-2 -verkko Arbitrum kärsi seitsemän tunnin katkoksesta, joka esti transaktioiden suorittamisen. Tämä on Arbitrumin toinen katkos viiden kuukauden aikana, mutta se on tällä hetkellä taas verkossa tätä kirjoitettaessa. Käyttökatkoksen syyksi määriteltiin sekvenssikatkos.

Verkko poikki seitsemän tuntia

Vaikka Arbitrum on tällä hetkellä taas verkossa, layer-2 -verkon tiimi oli ilmoittanut katkoksesta 9. tammikuuta, ja twiitin ajoitus viittaa siihen, että katkos kesti noin seitsemän tuntia. Sequencerissa kerrottiin olevan ongelmia, jotka estivät transaktioiden suorittamisen.

Arbitrum twiittasi katkoksesta tuolloin toteamalla,

”Meillä on tällä hetkellä Sequencerin käyttökatkos. Kiitos kärsivällisyydestäsi, kun työskentelemme sen palauttamiseksi. Kaikki järjestelmässä olevat varat ovat turvassa, ja julkaisemme päivityksiä täällä.”

Mitä tarkalleen ottaen tapahtui?

Seuraavana päivänä Arbitrum julkaisi katkosta selostuksen, jossa kerrottiin yksityiskohtaisesti, mikä aiheutti katkoksen, ja kerrottiin, miten tiimi korjasi katkoksen. Postauksessa todettiin myös, että ongelma oli täysin ratkaistu, ja julkiset RPC-solmut ja Arbitrum Sequencer olivat täysin toiminnassa. Siinä myös selvitettiin, että Arbitrumin verkko kestää jopa pysyviä Sequencerin vikoja, jolloin se turvautuu Ethereumiin transaktioita varten.

”Ydinongelma oli laitteistovika tärkeimmässä Sequencer-solmussamme. Vaikka meillä on yleensä redundansseja, joiden avulla varasekvensseri voi saumattomasti ottaa hallinnan haltuunsa, nämäkään eivät tänä aamuna toimineet käynnissä olevan ohjelmistopäivityksen vuoksi. Tämän seurauksena Sequencer lopetti uusien tapahtumien käsittelyn. Haluamme korostaa, että Arbitrum on Ethereumilla toimiva Layer 2 -verkko, ja verkko on suunniteltu kestämään jopa pysyviä Sequencerin vikaantumisia palaamalla käyttämään Ethereumia transaktioiden käsittelyyn.”

Arbitrum selvensi viestissä myös, että se teki kaikkensa varmistaakseen, että Sequencer vahvisti kaikki transaktiot ennen kuin se meni offline-tilaan, ja yhteensä 284 Sequencerin kaappaamaa transaktiota estettiin siirtymästä Ethereum-ketjuun.

Pieni katkos ja muistutus siitä, että verkko on yhä beta-vaiheessa

Arbitrumin tiimi vakuutti käyttäjille, että katkos oli vähäinen, mutta korosti myös sitä, että verkko on vielä beta-asteella.

”Arbitrum-verkko on edelleen beta-asteella, ja pidämme tämän nimimerkin niin kauan kuin järjestelmässä on vielä keskittämispisteitä.”

Tiimi totesi myös, että se hajautti verkkoa entisestään ja otti käyttöön kaksitahoisen polun, joka varmistaisi minimaalisen Sequencerin seisokkiajan. Tämä lähestymistapa otettaisiin asteittain käyttöön seuraavien kuukausien aikana.

Arbitrumin edellinen katkos

Tammikuun 9. päivän katkos oli Arbitrumin toinen katkos viiden kuukauden sisällä. Verkko oli kärsinyt vastaavasta katkoksesta syyskuussa, joka johtui jälleen Sequencerin katkoksesta. Verkon vika johti siihen, että järjestelmä jumittui suuren transaktioerän suorittamisen jälkeen.

Arbitrum on yksi suosituimmista Layer-2 -ratkaisuista, ja sen lukittu kokonaisarvo on 2,57 miljardia dollaria.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/01/hardware-failure-behind-arbitrum-s-second-outage-in-five-months