Applen kanssaperustaja Steve Wozniak kuvaa Bitcoinia matemaattisesti puhtaaksi

Applen kanssaperustaja Steve Wozniak kuvaa Bitcoinia matemaattisesti puhtaaksi

Applen toinen perustaja ja ”Unicorn Hunters” Circle of Money -sijoittaja Steve Wozniak on asettunut tiukasti Bitcoinin taakse, sillä hän kuvaili kryptovaluuttaa ”matemaattiseksi puhtaudeksi” puhuessaan Yahoo Financen haastattelussa 29. lokakuuta.

Bitcoin on ainutlaatuinen

Haastattelussa Wozniak totesi:

”Katsokaa Yhdysvaltain dollaria; hallitus voi vain luoda uusia dollareita ja lainata; dollarien määrä ei ole koskaan kiinteä, kuten Bitcoinin. Bitcoin on matematiikkaa, matemaattista puhtautta. Toista Bitcoinia ei voida koskaan luoda.”

Wozniak veti Bitcoinin ja Yhdysvaltain rahajärjestelmän välille yhtäläisyyksiä. Hän totesi, että hänen mielestään Yhdysvaltain dollarijärjestelmä tuntui keinotekoiselta samalla kun hän totesi olevansa suuri fani matematiikalle, tieteelle, logiikalle ja tietokoneohjelmoinnille, jotka on sisällytetty Bitcoiniin.

”Jos inflaatio on käynnissä, talosi arvo voi kasvaa 10-kertaiseksi 40 vuodessa. Luulet olevasi fiksu sijoittaja; ei, sinulla on vanha talo. Sinulla oli ennen uusi talo, mutta nyt hallituksemme sanoo, että 90 prosenttia sen arvosta on tuottoa, ja aiomme verottaa sitä. Hallitus tekee kaikki veronsa inflaatiosta.”

Hajautuspolitiikan eli desentralisaation korostaminen

Wozniak korosti myös Bitcoinin taustalla olevaa desentralisaatiota eli hajautuspolitiikkaa ja totesi, että yksi taho ei hallitse Bitcoinia, minkä ansiosta kryptovaluutta voi säilyttää tietyn tason ennustettavuutta, jota Yhdysvaltain dollarin on vaikea saavuttaa, koska sääntelyviranomaiset voivat laatia sääntöjä ja luoda uusia valuuttalaskuja hetken mielijohteesta.

”Bitcoinilla ei ole edes tietojemme mukaan luojaa; sitä ei johda mikään yritys, se on vain matemaattisesti puhdas. Uskon, että luonto on aina ihmisen yläpuolella.”

Wozniak toi kuitenkin esiin myös joitakin väärinkäsityksiä Bitcoiniin ja sen yksityisyysnäkökulmaan liittyen. Hän ei pitänyt anonymiteettiä hyvänä asiana ja totesi, että yksilöiden pitäisi pystyä sanomaan tehneensä tietyn transaktion, mutta kyseenalaisti samalla niin suuren yksityisyyden tarpeen.

Kryptot maksuvälineinä

Wozniak paljasti myös, että hän uskoo vakaasti kryptojen käyttöön maksuvälineinä, sillä maksuliikenne kryptoilla on lisääntynyt merkittävästi niihin liittyvästä epävakaudesta huolimatta.

”Uskon kyllä, että kryptoja tullaan käyttämään tehokkaasti. Meillä on nyt niin paljon digitaalisia tapoja maksaa asioita, jopa siirtää rahaa ihmisille. Se juontaa juurensa PayPaliin, ja nyt meillä on Apple Pay ja Apple Cash. Meillä on Venmo. Kryptot ovat siis hieman anonyymejä. En tiedä, onko se oikein, että voin tehdä asioita ihmisten tietämättä. Sitä on vaikea jäljittää.”

Bitcoin on luonut valtavan määrän arvoa

Myös Steve Wozniak uskoo, että Bitcoin on luonut huomattavan määrän arvoa. Wozniak totesi tämän vastauksena Bloombergin Yousef Gamal El-Dinin kysymykseen, jossa hän oli kysynyt Bitcoinin massiivisesta arvon tuhoutumisesta ja siitä, näkeekö hän Bitcoinin edelleen toimivana mallina. Wozniak vastasi tähän toteamalla, että Bitcoin oli tehnyt päinvastoin ja luonut merkittävää arvoa.

En ole varma, voinko uskoa, että olemme nähneet massiivista arvon tuhoutumista. Mielestäni olemme nähneet massiivista arvon luomista.”

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedoksi. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisina, verotuksellisina, sijoituksellisina, rahoituksellisina tai muina neuvoina.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

Uutislähde / news source: https://cryptodaily.co.uk/2021/10/Apple-Co-Founder-Steve-Wozniak-Describes-Bitcoin-As-Mathematical-Purity

Nyt voit ostaa Bitcoineja helposti ja nopeasti Binancesta