Alibaba Group lanseeraa NFT markkinapaikan

Alibaba Group lanseeraa NFT markkinapaikan

Alibaba Group, kiinalainen sähköisen kaupankäynnin ja internet-palveluiden yritys, on ilmoittanut, että se on käynnistämässä non-fungible token (NFT) -markkinapaikan, jolla se pyrkii edistämään lohkoketjuteknologian käyttöönottoa koskevia aloitteitaan.

Uusi NFT-markkinapaikka lanseerataan osana Alibaba Auction -palvelua, jota yritys jo tarjoaa. Bit Universe, Tree Graph Blockchain Research Instituten tukema kryptosalkkupalveluyritys, kehittää ja tarjoaa Alibaban käyttäjille analytiikkaa ja näkemyksiä kokoelmistaan Guang Jian NFT -alustan kautta. Bit Universen NFT-alusta on integroitu Alibaban Alipayn kanssa, ja se tulee olemaan käytettävissä myös WeChatin kautta, joka on Tencentin omistama suosittu viestialusta Kiinassa.

Guang Jian helpottaa Alibaba Auctionin palveluja kaikkien keräilyesineiden osalta, mukaan lukien digitaaliset esineet, kuten e-urheilun keräilyesineet, digitaaliset kaupankäyntikortit, digitaalinen taide ja digitaaliset tekijänoikeudet. Guang Jian on integroitu myös New Copyright Blockchainiin, Sichuanin maakunnan hallituksen tukemaan lohkoketjuinfrastruktuuriin.

Uusi Alibaba Auctionin alainen palvelu on nimeltään ”Blockchain Digital Copyright and Asset Trade”, ja sen avulla sisällöntuottajat, kirjailijat, muusikot, pelinkehittäjät ja taiteilijat voisivat myydä oikeuksiaan sisältöönsä lohkoketjulla toimivien, NFT tokenien avulla. Näiden ”tekijänoikeus” NFT:iden myyntiin sisältyy täydellinen omistusoikeus alustalta ostettuihin teoksiin.

Markkinapaikka on nyt toiminnassa, ja useita NFT:itä on jo suunniteltu huutokaupattavaksi syyskuussa. Osallistuvien tarjoajien on talletettava 500 juania (noin 55 puntaa eli 77 dollaria) päästäkseen mukaan huutokauppoihin. Tulevien huutokauppojen varahinnat alkavat 15 dollarista.

Alibaban Alipay-alustalla tarjottiin hiljattain myös NFT-taideteoksia, joissa esiteltiin ”White Snake 2: The Tribulation of the Green Snake”, suosittu kiinalainen animaatioelokuva, joka julkaistiin heinäkuussa. Elokuvan NFT-teokset muodostivat taustakuvia käyttäjien maksukoodisivuille, ja 80 000 kappaletta kahdesta painoksesta myytiin loppuun päivässä.

Alibaban omistama uutisalusta South China Morning Post lanseerasi hiljattain myös oman NFT-standardinsa nimeltä ”ARTIFACT”, jonka avulla tarjoajat voivat ostaa historiallisia kohteita sen arkistoista lohkoketjulla.

Myös muut kiinalaiset teknologiayritykset, kuten Tencent, ovat käynnistäneet omia NFT-aloitteitaan, ja ne ovat lanseeranneet Huanhe (phantom core) -kauppaohjelmiston, joka on rakennettu Zhixin Chainin ($ZXT), Tencentin oman lohkoketjusovelluksen, johon pääsee käsiksi WeChatin kautta, päälle.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/Alibaba-Group-Launches-Copyright-NFT-Marketplace